hopleaf-new-dawn

Fodbold

Carlsberg og det danske landshold

Carlsberg og DBU forlænger samarbejdet, så Carlsberg er officiel partner for landsholdet til og med EM-slutrunden i 2020.

Læs mere

Legendarisk sejr over Irland

Til alle de danske fans. Vi fulgte med til Irland og oplevede en fuldstændig legendarisk stemning blandt de danske fans. Klik på videoen og se hvad vi mener.

Vi er danskerne

Vi er danskerne, og vi er ved at kridte skoene godt op til VM i Rusland i 2018! Det kunne ikke stå klarere efter vores 4-0 sejr over Polen i Telia Parken den 1. september. Men selv det bedste landshold kan ikke klare sig uden sine trofaste fans. Derfor er det jo ret belejligt, at det danske herrelandshold tilfældigvis har verdens bedste af slagsen. Vores to kampe mod Irland den 11. og 14. september skal vise, om glædesrosen kan fortsætte helt til Rusland til sommer.

Vi er røde, vi er hvide...

VM i Mexico i 1986 var et tidspunkt med stor national stolthed. Vi var så stolte af vores drenge, at vi ændrede vores etikette fra grøn til rød.

red_white.png

Nok et mirakel

Istanbul, 2005, Champions League-finalen mellem Liverpool og AC Milan. Halvleg, Liverpool er bagud med 3-0. Anden halvleg, Liverpool scorer tre mål på seks minutter og ender med at vinde på straffespark. Nok det største comeback nogensinde og et af vores stolteste øjeblikke.

winner.png

Nok den hemmelige ingrediens

I den tid Carlsberg sponsorerede landsholdet var spillerne aldrig tørstige. Vi var i omklædningsrummet for at fejre dem efter hver kamp. Vi bød dem velkommen hjem hver gang de rejste tilbage til Danmark, og vi forsynede deres fester overalt i verden. Nok hemmeligheden bag den bedste holdånd i fodboldens historie.

fodboldldbupinoteklerby013.jpeg

Dansk Dynamit

Da de kvalificerede sig til VM i Mexico var det danske landshold allerede blevet en legende. Hele verden blev hypnotiseret af deres fodbold. Deres spil var så eksplosivt og vedholdende, at de blev kaldt for Dansk Dynamit. Nok et af vores stolteste øjeblikke.

fodboldlandsholdet1985.jpeg

Den rigtige mand til jobbet

Carlsbergs sponsorat muliggjorde at DBU kunne ansætte Sepp Piontek fra Tyskland i juli i 1979. Han var den første professionelle træner for det danske landshold. Han forvandlede en gruppe af strålende individer til at blive det mest ikoniske hold nogensinde.

sorthvid.jpeg

På hele verdens læber

Carlsbergs fodbold feber nåede snart det internationale plan. I 1988 blev de en del af UEFA European Football Championship. I 1990 gik Carlsberg globalt og blev sponsor for 1990 FIFA World Cup i Italien.

italia´90.jpeg

De bedste fans i verden

Danske fans blev ligeså berømte som deres hold. De var et fredeligt hav af røde og hvide, glade og venlige øldrikkere, som Carlsberg var stolte af at støtte. De var så elsket, at de i 1984 blev belønnet for deres ”generøse og velafbalanceret adfærd” med et UNESCO Fair Play trofæ.

fodboldfans96.jpeg

Den største fodbold drøm i verden

I slutningen af 70'erne, imens andre europæiske hold allerede havde opnået legende status, var dansk fodbold stadig amatøragtig. Med ambitionen om at tage dansk fodbold ikke kun til et professionelt niveau, men også til VM, blev Carlsberg sponsor af Dansk Boldspil Union (DBU). Vi havde givet dansk øl til verden. Nu ville vi give dem dansk fodbold.

dream.png

UEFA European Championships

UEFA EURO 2016™ var det 8. i træk, som Carlsberg sponsorerede som den officielle øl af tuneringen. Siden Tyskland i 1988 og frem mod Frankrig i 2016 har Carlsberg konsekvent været tilstede ved alle tuneringerne, og har forfrisket alle fodboldfans med øl. UEFA EURO 2016™ var den største og bedste turnering nogensinde med endnu flere deltagende hold end tidligere.

euro.jpg

Officiel Øl af England

Carlsberg har været den officielle øl for det engelske hold i 20 år, et partnerskab der vil fortsætte mod World Cup 2018. Carlsberg er også en af grundlæggerne af Wembley Stadium, som skal sikre at fodboldfans, som besøger det legendariske stadion, aldrig skal gå langt for at få en forfriskende Carlsberg øl.

shirts.png

They’ll never walk alone

I 1992 landede Carlsberg i fodboldens "hjemland", England, og Liverpool FC, en af de stærkeste og mest kendte Premier League-klubber, begyndte at spille med Carlsbergs logo på deres trøjer. Vi har gået ved deres side i 24 år og ser frem til at fejre vores 25-års jubilæum i 2017. Nok det længste sponsorat i historien.

neverwalkalone.png

Et godt hovedstød

I 1948, ved OL i London, udlånte Carlsberg en af sine medarbejdere, John Hansen, til det danske fodboldlandshold. Hans kraftfulde hovedstød vandt en bronze til Danmark. Nok Carlsbergs første forsøg på at sponsorere fodbold.

hovedstoed.png

Næsten en fodbold historie

Niels og Harald Bohr var både videnskabsmænd, øl elskere og store fodboldspillere. For Carlsberg var dette en uimodståelig kombination, og formentlig grunden til, at vi støttede Niels' arbejde indtil han modtog Nobelprisen.

historie.png
}