hopleaf-new-dawn

Stræben efter bedre øl

Snap Pack

Her på Carlsberg udfordrer vi konstant os selv: Kan vi gøre probably the best beer in the world endnu bedre? Og ikke kun når det handler om smagen men også når det kommer til forpakning og miljøspørgsmål. Og svaret er ja, det kan vi, for med den nye SNAP PACK revolutionerer vi den klassiske 6-pack ved hjælp af ny banebrydende teknologi, der samler dåserne med en kraftig lim, så plastikemballage reduceres til et absolut minimum. Det er godt for naturen og miljøet – og det gør det nemmere for dig.

 

For Less is more når det kommer til plastik og unødvendig emballage. Her gør SNAP PACK en stor forskel, men du kan også være med til at gøre en forskel, og hjælpe med til at gøre noget godt for miljøet med den nye SNAP PACK – og det er helt enkelt: Husk at det lille håndtag skal genbruges sammen med plastikaffald, og undgå at komme affald ind i dåserne. Og lad limen blive sidende på dåsen – den renses af senere.

cans2.jpg

Facts om Snap Pack

Når alle Carlsbergs 4- og 6-packs er omdannet til SNAP PACKS, kan vi reducere plastikforbruget for den slags emballage med op til 75%. For alle Carlsbergs 4- 6- og 8-forpakninger bliver det til en årlig besparelse på 1.200 ton plastic på verdensplan – hvilket omregnet svarer til 60.000.000 almindelige plastikposer – hvilket der igen betyder en kraftig reduktion af CO2-belastningen.

cans1.jpg

Miljøvenlig forpakning

Her på Carlsberg pakker vi ikke noget ind – andet end vores øl. Og det gør vi allerhelst med genbrugsplast for at spare på CO2 og miljøet. En del af genbrugsplasten kommer direkte fra Carlsberg selv og resten kommer fra andre steder, f.eks. fra dig, når du sorterer dit plastaffald. Vores nye forpakning består af 50 % genbrugsplast, men på sigt vil vi op på 100 %. Det er vores mål at gøre vores forpakninger til de måske grønneste i verden, for med en forpakning i 100 % genbrugsplast kan vi reducere CO2-udslip med 60 %.

ramme.png

Friskere øl

Alle ved at frisk øl smager bedst – og her på Carlsberg udfordrer vi konstant os selv: Hvordan kan vores øl blive endnu bedre og bevare friskheden? Et af de seneste resultater er en ny ølkapsel. Visuelt ligner den nøjagtigt den gamle ølkapsel, men inde i kapslen er der sket store forandringer, der gør at vi kan fjerne ilt i flasken. På den måde holder øllen på den friske smag. Vi kalder den nye kapsel for Zer02-kapslen, og den er måske verdens bedste ølkapsel. Probably.

 

Facts om ZerO2-kapslen

Det er et faktum at friskt øl smager bedst, så når den nye kapsel er i stand til at fjerne ilt fra flasken, så bevares den friske ølsmag længere – faktisk helt op til 15 % bedre end andre kapsler. Den nye ZerO2-kapsel er nemlig forsynet med en iltspærring i kanten, der aktivt suger ilten ud af toppen af flasken – og dermed reduceres ilten i flasken og forøger den friske ølsmag.

flaske_kapsel.png (1)

En grønnere grøn

Mon vores grønne farve kan blive endnu grønnere? Probably, tænkte vi. For paradoksalt nok er den grønne farve den mindst miljøvenlige af alle farvenuancer. Derfor har vi skiftet farven ud på vores etiketter med ny grøn farve, der er mere miljøvenlig og som bedre kan genbruges.

Carlsbergs nye grønne farve er miljø-certificeret og bedre kan genbruges – og fremstillet ved grøn energi, naturligvis. 

 

Facts om ny grøn farve
Faktisk handler det både om farven og det papir, som farven bliver trykt på. For i det øjeblik at Carlsberg vælger en mere miljøvenlig grøn farve, så kan papiret i langt højere grad genbruges – hvilket naturligvis er godt for både CO2-regnskabet og ressourceforbrug. Carlsberg nye grønne farve er derudover Cradle-to-Cradle cerfitificeret – en anerkendt international standard – hvilket betyder, at farven er bæredygtig fra vugge til grav, og at farven konstant kontrolleres for bæredygtighed på følgende punkter: Materialevalget, genbrugsmuligheder, produktion ved vedvarende energi, vandforbrug og social fairness.

greenest-green-inks_1440x720-1-centered.png

Rendyrkning af gær

Vi danskere er ikke vilde med hemmeligheder, så da Carlsberg i 1883 opdagede en metode til rendyrkning af gær for at brygge en endnu bedre øl, var det helt naturligt for J. C. Jacobsen at dele opdagelsen med alle andre bryggere og konkurrenter– helt gratis. Hvilket faktisk betyder, at nogle af de bedste øl i verden har en anelse Carlsberg know-how i sig. Men hvorfor overhovedet dele opdagelsen med alle? J. C. Jacobsen havde en mission om at forbedre hele ølkategorien - for ham var det ølbrygning nemlig en videnskab, og videnskabens resultater deler man, så alle kan få gavn af dem, mente han. Samme princip, samme ånd og samme mission hersker på Carlsberg den dag i dag.

science_1920x1280.jpg

Fremskridt siden 1847

Er det kunst eller videnskab at brygge en af verdens bedste øl? Her på Carlsberg tror vi på, at det er en god blanding. Som for eksempel da vi i 1909 i vores stræben efter at brygge endnu bedre øl, opfandt pH-skalaen, eller når vi finder på nye og mere bæredygtige metoder til at dyrke byg, spare på vandressourcer, opfinde nye miljøvenlige emballager mm. Det er blot eksempler på Carlsbergs evige jagt på at gøre vores øl endnu bedre - både når det kommer til smag, friskhed, miljø og råvarer. En jagt, der aldrig stopper og som, trods vores mange års erfaring, holder os unge og friske, og dyrker bæredygtige fremskridt til gavn for alle siden 1847.

ph-scale_1440x853.jpg