hopleaf-new-dawn

Søren P.L. Sørensen

Når kemi møder øl

Læren om hvordan man måler god øl

Vidste du, at pH-skalaen blev udviklet på Carlsberg? Søren Sørensen, leder af Carlsberg Laboratoriums kemikalieafdeling, opfandt det i 1909. pH betyder ”kraften af brint” og skalaen giver en simpel måde, hvorpå man kan måle antallet af brint i en opløsning, hvorfra man kan bestemme syreindholdet på en skala fra 0-14. For brygprocessen var pH-skalaen en revolution og dens anvendelsesmuligheder har været utallige inden for alle felter.

carlsberg-heritage-how_to_measure_a_great_beer_1440x720.jpg

Fantastisk kemi

Søren Sørensen var leder af Carlsberg Laboratoriums kemiske afdeling fra 1901 til 1938. Han gennemførte banebrydende forskning inden for proteiner, aminosyrer og enzymer - grundlaget for nutidens proteinkemi. Udover ovenstående skete der endnu mere fantastisk kemi på Carlsberg Laboratorium … Søren giftede sig med Margrete Høyrup, som også var hans assistent.

carlsberg-heritage-some_great_chemistry_1440x720.jpg