hopleaf-new-dawn

Faderen til den moderne pilsner

Genskabelsen af den første kvalitetsøl ved at anvende original rendyret gær

Rebrew projektet

I forbindelse med oprydning i de gamle lagringskældre under Carlsberg blev der for nogle år siden fundet et parti lagerøl fra 1883 med originalt indhold. Det viste sig at flaskerne indeholdt den oprindelige rendyrkede gær fra 1883 og at denne kunne vækkes til live og bruges på ny. Resultatet blev at Carlsbergs Laboratorium kunne genbrygge verdens første kvalitetsøl efter samme metode, samme recept og med samme oprindelige gærstamme som den autentiske 1883 udgave.

Se hele filmen her.

Faderen til den moderne pilsner

Da ølsygdommen var et udbredt problem, besluttede Carlsberg at give deres unikke rendyrkede gær væk gratis til andre bryggerier rundt omkring i verden. Idag stammer de fleste øl derfor fra denne gær, hvilket også inkluderer store internationale mærker.

The-father-to-most-beers-in-the-world_1440x720_2.jpg

Opdagelsen af rendyrket gær

I gamle dage var brygning af øl en uforudsigelig proces, der ofte resulterede i udrikkelige øl på grund af et udbredt fænomen kaldet ”ølsygdommen”. I 1883 var Carlsberg de første til at finde en metode til at rendyrke gær. Denne banebrydende opdagelse gjorde det muligt at lave kvalitets øl fra alle bryg.

carlsberg-beer_stories-fermenting_960x480.jpg

Carlsberg Laboratoriets 140 års jubilæum

Carlsberg Laboratoriet er hjem for nogle af de mest ekstraordinere opfindelser i det seneste århundrede, lige fra professor Dr. Emil Chr. Hansens fremgangsmåde til oprensning af gær til udviklingen af pH-skalaen, begrebet proteinstrukturer og karakterisering af enzymer, der nu gør det muligt at vaske tøj på lave temperaturer.

carlsberg-laboratory-140th_1440x720.jpg

A project by Carlsberg foundation

}