hopleaf-new-dawn

De bedste brygmestre

Olympiade-mesteren

Eugen Stahl Schmidt var en brygmester på Gammel Carlsberg fra 1885 til 1899. Han havde også en ekstraordinær lidenskab for alle slags sport. Så stor at han med succes deltog i de to første udgaver af de olympiske lege. I 1896 i Athen kom han på fjerde pladsen i 100 meter løb. I år 1900 i Paris vandt han guld med et blandet skandinavisk team i en tovtrækningskonkurrence. Ja, det er korrekt, tovtrækning plejede at være en olympisk sportsgren.

eugen_1440x720.jpg

Fest-mesteren

Alexander Reumert var en brygmester på annex bryggeriet i 1882. Han var gift med Ellen Marie S. Reumert. Hun blev uddannet som musiker, men blev berømt i Danmark som romanforfatter. De boede i Carlsberg området i et stort hus, der blev brugt til at holde legendariske fester for gæster og kunstnervenner. En brygger og en kunstner ... Nok et match der var lavet til en fest i himlen.

reumert_big_1440x720_edited.jpg (1)

Design Freak-mesteren

Søren A. van der Aa Kühle var en brygmester og direktør for Gammel Carlsberg i 1880. Med en fantastisk intuition for erhvervslivet, forstod han fuldt ud det industrielle potentiale der var i Hansens’ opdagelser. Han lagde grundlaget for sammensmeltningen af Gamle og Nye Carlsberg samt fusionen mellem Carlsberg og Tuborg. Han havde også en stor forståelse for design. Som historien går, var hans hus altid åbent for kunstnere og designere. Det var også ham, der bestilte Bindesbøll til at designe etiketten og logoet for Carlsberg Pilsner, som stadig bruges i dag. Han var så forelsket i Bindesbølls stil, at alle hans møbler og tilsyneladende også hans gravsten blev designet af ham.

soren_kuhle_big_1440x720.jpg

Film-mesteren

Kay Van der Aa Kühle var Sørens søn og en berømt dansk filminstruktør. Han producerede mange film og var direktør for produktionsselskabet Filmfabrikken i Danmark. Historien går på, at han stjal Carl Jacobsens’ anden kone Lily. Så det var ikke så mærkeligt, da han mod slutningen af sit liv besluttede at gå tilbage til sine fars rødder for at blive en brygmester, at han begyndte at arbejde for sin mors familiebryggeri, Wiibroes, og ikke Carlsberg.

kay_kuhle_1440x720.jpg

Ål-mesteren

Johannes Schmidt arbejdede på Carlsberg Laboratorium som biolog og var gift med Van Der Aa Khüles datter, Ingeborg. På trods af at han gennemførte nogle store videnskabslige undersøgelser på humle, var det der holdt ham vågen om natten ål, og hvor de formerede sig. Heldigvis arbejdede han det rigtige sted - Carlsberg, som var så glade for videnskab, at de besluttede at finansiere hans ekspedition, selvom det ikke havde noget med øl at gøre! Dana ekspeditionen tog to år rundt omkring på verdenshavene, og gav ham mulighed for endelig at identificere ålens ynglesteder og vinde en Darwin medalje.

johannes_schmidt_big_1440x720.jpg

Scene-mesteren

Andreas Weis var en ung brygmester, der boede på Carlsberg grunden tilbage i 1880. På det tidspunkt stod bryggeriet kilometer uden for byen, langt væk fra enhver form for underholdning. Så Andreas og en kemiker kaldet Kjeldhal, som begge var Carlsberg medarbejdere med passion for kunst og litteratur, grundlagde Kwims, som var en lille men meget aktiv teater virksomhed. Virksomheden omfattede også nogle andre kunstnere, kaldet Frans Schwartz og Søren Ludvig Tuxen, som også plejede at bo på Carlsberg grunden. Dette var en fantastisk tilføjelse til virksomheden, især når det kom til at designe plakater til deres forestillinger.

weis_big_1440x720_edited.jpg
}