World Beer Quiz

Tag den store ølquiz

Saml vennerne til en omgang Carlsberg og ølquiz

Nedtællingen er begyndt!

Klar, parat, start!

-
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.
shield Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.
Created with Sketch.
De arbejdere, der byggede de ægyptiske pyramider fik en slags løn, der bestod af øl, brød og løg eller af ris, vin og rosiner.
Hvorfor er det vigtigt at tilsætte humle sent i brygprocessen? Er det fordi humlens olier ødelægges ved høj varme eller fordi humlen bliver lyserød?
Emil Chr. Hansen udviklede i 1883 en revolutionerende rendyrknings- metode af gær, hvilket betød: Brød hævede hurtigere eller øl fik en mere ensartet smag og kvalitet?
Hvad kaldes første fase af brygprocessen, hvor den knuste malt blandes med lunkent vand? Kaldes det for mæskning eller maltning?
Pale Ale har fået sit navn, fordi øllen er mere lys i farven end traditionelle øl, eller fordi den smager bedst varm?
I middelalderens byer drak både børn og voksne øl til alle måltiderne, er det sandt eller falsk?
Hvorfor er det en dårlig idé at drikke en øl på Den internationale rumstation? Fordi alkoholeffekten vil være to gange større, eller fordi du risikerer at få mavepine?
Det første bevis på eksistensen af øl i Danmark findes i Egtvedfundet – men hvor langt går den tilbage? 1370 f.Kr. eller 500 f.kr.?
Engelske bryggerier blev kendt for deres India Pale Ale. Hvorfor betegnelsen pale? Var det fordi øllet var lys i farven eller fordi de kun måtte sælges til ”pale skinned gentlemen”?
Belgien er stolte over deres ølkultur. Har de fået deres unikke ølkultur på UNESCOs verdensarvsliste eller har de opkaldt en hel egn efter øltyper?
Spørgsmål -/-
Næste spørgsmål omFå dit resultat om -
World Beer Quiz
x/x
Se Beer Talks