hopleaf-new-dawn

Er øl rocket science? Probably

Hvorfor er forskning og videnskab så vigtigt for Carlsberg, når du ved at øl består af fire helt naturlige ingredienser?
hopleaf-new-dawn

Kan man blive klogere af øl? Probably.

Tag med Beer Talks på en tidsrejse igennem øllets flere årtusinders historie, og bliv klogere på, hvordan øl blev en del af verdenshistorien. 

jc_final.png
Vis alle
World Beer Quiz

Tag den store ølquiz

Saml vennerne til en omgang Carlsberg og ølquiz

Nedtællingen er begyndt!

Klar, parat, start!

-
Asset 1
Asset 2
Asset 3
Asset 4
Asset 5
Asset 6
Asset 7
Asset 8
Asset 5
Asset 3
Øllet havde sin egen gudinde Ninkasi i det gamle Mesopotamien. Blev hun hyldet for lykke og indre glæde eller frugtbarhed?
Hvorfor er det vigtigt at tilsætte humle sent i brygprocessen? Er det fordi humlens olier ødelægges ved høj varme eller fordi humlen bliver lyserød?
Videnskaben om øl hedder på engelsk Zythology eller Beerology?
Hvad kaldes første fase af brygprocessen, hvor den knuste malt blandes med lunkent vand? Kaldes det for mæskning eller maltning?
På FC Schalke 04’s stadion leveres øl til de ca. 100 barer og restauranter der findes i bygningen via en 5 km pipeline eller 5 km langt transportbånd?
I Norden brugte man andre krydderurter før humlen kom til – bl.a. porse, enebær og malturt. Var det pga. vitaminer og mineraler eller for holdbarhed og smag?
Den første dåseøl blev produceret i New Jersey i år 1935 eller 1965?
I dag siger vi skål, når vi drikker sammen! Gør vi det, fordi man oprindeligt drak øl af en skål eller var det fordi man drak af en fjendes hjerneskal?
Oktoberfesten i München er i dag en stor folkefest med millioner af besøgende. Startede den som en høstfest for humle eller som en royal bryllupsfest?
Når man indenfor gæring taler om undergæring, hvad refererer man så til? Er det, at øllet er ufuldstændigt gæret eller at gæren falder til bunds?
Spørgsmål -/-
Næste spørgsmål omFå dit resultat om -
World Beer Quiz
x/x
Se Beer Talks

Beer Talks - alt det, du sikkert ikke vidste om øl

Øl er meget mere end kolde Carlsberg med vennerne. Det er flere årtusinders historie, der har haft stor indflydelse på den måde vi lever i dag, oplever verden og selvfølgelig den måde, vi brygger øl på. Beer Talks er et lille udpluk af den øllets verdenshistorie sammensat af Bjarke Bundgaard, Carlsbergs egen ølekspert og -historiker.

Du kommer næsten hele verden rundt og med helt tilbage til den gang, da pyramiderne blev bygget og den måske første fyraftensbajer blev drukket. Du kan også opleve vikingernes julefester, tyskernes 500 år gamle øllov og de vildeste opfindelser, som øl har medvirket til.

Skål og god fornøjelse.

bjarke2.jpg

Tørstig efter mere viden om øl? Så se TV2 Fri ‘En Verden af øl’

Hvis du er så heldig, at du kan se TV2 Fri eller har TV2 Play, så kan du lige nu følge med i serien ”En Verden af øl”. Den dugfriske tv-serie i 5 afsnit handler netop om øl, øllets historie og ølkultur - fra nu og tilbage til den gang man byggede pyramiderne. De to værter tager dig med på rejse rundt i verden, og det er både underholdende og interessant.

 

Gå til TV 2 Fri

Ikon-02.jpg
}