hopleaf-new-dawn

Er friskhed bryggerens store hemmelighed? Probably

Hvad er verdens bedste bryggers opskrift på en rigtig god øl?
hopleaf-new-dawn

Kan man blive klogere af øl? Probably.

Tag med Beer Talks på en tidsrejse igennem øllets flere årtusinders historie, og bliv klogere på, hvordan øl blev en del af verdenshistorien. 

jc_final.png
Vis alle
World Beer Quiz

Tag den store ølquiz

Saml vennerne til en omgang Carlsberg og ølquiz

Nedtællingen er begyndt!

Klar, parat, start!

-
Asset 1
Asset 2
Asset 3
Asset 4
Asset 5
Asset 6
Asset 7
Asset 8
Asset 5
Asset 3
Præsterne i oldtidens Ægypten drak godt med øl. Men hvorfor? Var det for at beskytte sig mod myg eller for at blive beruset?
Hvorfor er det vigtigt at tilsætte humle sent i brygprocessen? Er det fordi humlens olier ødelægges ved høj varme eller fordi humlen bliver lyserød?
Emil Chr. Hansen udviklede i 1883 en revolutionerende rendyrknings- metode af gær, hvilket betød: Brød hævede hurtigere eller øl fik en mere ensartet smag og kvalitet?
Hvad kaldes første fase af brygprocessen, hvor den knuste malt blandes med lunkent vand? Kaldes det for mæskning eller maltning?
I Danmark skænkes øllet ved at hælde glasset ca. 45 grader. I Tyskland skænkes mere direkte, men hvordan håndteres så skumudviklingen? Skænkes der over flere omgange eller fjernes skum med en ørnefjer?
Blev vikingernes øl typisk brygget af de ældste mænd i landsbyen eller af kvinderne?
Hvorfor er det en dårlig idé at drikke en øl på Den internationale rumstation? Fordi alkoholeffekten vil være to gange større, eller fordi du risikerer at få mavepine?
I Kina køber man nogle steder øl i plastikposer eller i mælkekartoner?
Englændere forbandede tidligere humle i øl. Var det fordi at man troede at humle var djævlens værk eller fordi andre var dygtigere til at bruge humle?
Carlsberg Laboratorium forsker bl.a. i gær og enzymer. Denne forskning har haft stor betydning for andet end øl – men hvad? Vaskepulver eller vejrudsigter?
Spørgsmål -/-
Næste spørgsmål omFå dit resultat om -
World Beer Quiz
x/x
Se Beer Talks

Beer Talks - alt det, du sikkert ikke vidste om øl

Øl er meget mere end kolde Carlsberg med vennerne. Det er flere årtusinders historie, der har haft stor indflydelse på den måde vi lever i dag, oplever verden og selvfølgelig den måde, vi brygger øl på. Beer Talks er et lille udpluk af den øllets verdenshistorie sammensat af Bjarke Bundgaard, Carlsbergs egen ølekspert og -historiker.

Du kommer næsten hele verden rundt og med helt tilbage til den gang, da pyramiderne blev bygget og den måske første fyraftensbajer blev drukket. Du kan også opleve vikingernes julefester, tyskernes 500 år gamle øllov og de vildeste opfindelser, som øl har medvirket til.

Skål og god fornøjelse.

bjarke2.jpg

Tørstig efter mere viden om øl? Så se TV2 Fri ‘En Verden af øl’

Hvis du er så heldig, at du kan se TV2 Fri eller har TV2 Play, så kan du lige nu følge med i serien ”En Verden af øl”. Den dugfriske tv-serie i 5 afsnit handler netop om øl, øllets historie og ølkultur - fra nu og tilbage til den gang man byggede pyramiderne. De to værter tager dig med på rejse rundt i verden, og det er både underholdende og interessant.

 

Gå til TV 2 Fri

Ikon-02.jpg
}