hopleaf-new-dawn

Er øl rocket science? Probably

Hvorfor er forskning og videnskab så vigtigt for Carlsberg, når du ved at øl består af fire helt naturlige ingredienser?
hopleaf-new-dawn

Kan man blive klogere af øl? Probably.

Tag med Beer Talks på en tidsrejse igennem øllets flere årtusinders historie, og bliv klogere på, hvordan øl blev en del af verdenshistorien. 

jc_final.png
Vis alle
World Beer Quiz

Tag den store ølquiz

Saml vennerne til en omgang Carlsberg og ølquiz

Nedtællingen er begyndt!

Klar, parat, start!

-
Asset 1
Asset 2
Asset 3
Asset 4
Asset 5
Asset 6
Asset 7
Asset 8
Asset 6
Asset 6
Præsterne i oldtidens Ægypten drak godt med øl. Men hvorfor? Var det for at beskytte sig mod myg eller for at blive beruset?
En Carlsberg-pilsner består af kun fire ingredienser – hvilke? Udover vand, gær og humle er det så byg eller majs?
Når man indenfor gæring taler om undergæring, hvad refererer man så til? Er det, at øllet er ufuldstændigt gæret eller at gæren falder til bunds?
Hvad kaldes første fase af brygprocessen, hvor den knuste malt blandes med lunkent vand? Kaldes det for mæskning eller maltning?
Den 7. april er officiel national øl-dag. Men hvorfor den dag? Fordi den dag blev alkoholforbuddet ophævet i USA, eller fordi den første øl flaske kom på markedet?
Forskere har fundet frem til at man i middelalderen drak 4-6 liter øl om dagen – men hvorfor? Fordi øl var renere end vand eller fordi øl var billigere end kaffe?
I hvilket land kan du bade i en pool med øl, Østrig eller Spanien?
Det første bevis på eksistensen af øl i Danmark findes i Egtvedfundet – men hvor langt går den tilbage? 1370 f.Kr. eller 500 f.kr.?
Hvorfor var det almindeligt at brygge med humle i middelalderen? Humle gjorde øllet ekstra stærkt eller det forlængede øllets holdbarhed?
I middelalderens byer drak både børn og voksne øl til alle måltiderne, er det sandt eller falsk?
Spørgsmål -/-
Næste spørgsmål omFå dit resultat om -
World Beer Quiz
x/x
Se Beer Talks

Beer Talks - alt det, du sikkert ikke vidste om øl

Øl er meget mere end kolde Carlsberg med vennerne. Det er flere årtusinders historie, der har haft stor indflydelse på den måde vi lever i dag, oplever verden og selvfølgelig den måde, vi brygger øl på. Beer Talks er et lille udpluk af den øllets verdenshistorie sammensat af Bjarke Bundgaard, Carlsbergs egen ølekspert og -historiker.

Du kommer næsten hele verden rundt og med helt tilbage til den gang, da pyramiderne blev bygget og den måske første fyraftensbajer blev drukket. Du kan også opleve vikingernes julefester, tyskernes 500 år gamle øllov og de vildeste opfindelser, som øl har medvirket til.

Skål og god fornøjelse.

bjarke2.jpg

Tørstig efter mere viden om øl? Så se TV2 Fri ‘En Verden af øl’

Hvis du er så heldig, at du kan se TV2 Fri eller har TV2 Play, så kan du lige nu følge med i serien ”En Verden af øl”. Den dugfriske tv-serie i 5 afsnit handler netop om øl, øllets historie og ølkultur - fra nu og tilbage til den gang man byggede pyramiderne. De to værter tager dig med på rejse rundt i verden, og det er både underholdende og interessant.

 

Gå til TV 2 Fri

Ikon-02.jpg
}