hopleaf-new-dawn

Drak vikinger ansvarligt? Probably

Hvordan var det lige med de berygtede vikinger og deres ølkultur - var de overhovedet særligt vilde?
hopleaf-new-dawn

Kan man blive klogere af øl? Probably.

Tag med Beer Talks på en tidsrejse igennem øllets flere årtusinders historie, og bliv klogere på, hvordan øl blev en del af verdenshistorien. 

jc_final.png
Vis alle
World Beer Quiz

Tag den store ølquiz

Saml vennerne til en omgang Carlsberg og ølquiz

Nedtællingen er begyndt!

Klar, parat, start!

-
Asset 1
Asset 2
Asset 3
Asset 4
Asset 5
Asset 6
Asset 7
Asset 8
Asset 5
Asset 5
Hvorfra fik man kornet til det ægyptiske øl? Blev det importeret fra Tyskland eller dyrket langs Nilens bredder?
En Carlsberg-pilsner består af kun fire ingredienser – hvilke? Udover vand, gær og humle er det så byg eller majs?
Hvad vil det sige at pasteurisere øl? Er det en proces hvor man hælder øl på dåse under iltfrie forhold eller en metode, der med kort intens varme­ påvirkning, slår bakterier ihjel?
Hvad kaldes første fase af brygprocessen, hvor den knuste malt blandes med lunkent vand? Kaldes det for mæskning eller maltning?
India Pale Ale (IPA) er en engelsk øltype fra 1800-tallet, udviklet til at kunne sejles til Indien. Den har en bitter smag fordi den er lagret for længe, eller fordi den har mere humle?
I middelalderens byer drak både børn og voksne øl til alle måltiderne, er det sandt eller falsk?
Belgien er stolte over deres ølkultur. Har de fået deres unikke ølkultur på UNESCOs verdensarvsliste eller har de opkaldt en hel egn efter øltyper?
I dag siger vi skål, når vi drikker sammen! Gør vi det, fordi man oprindeligt drak øl af en skål eller var det fordi man drak af en fjendes hjerneskal?
I Danmark skænkes øllet ved at hælde glasset ca. 45 grader. I Tyskland skænkes mere direkte, men hvordan håndteres så skumudviklingen? Skænkes der over flere omgange eller fjernes skum med en ørnefjer?
Humle giver øl en naturlig frisk smag af bitterhed. Men humle påvirker også skummet eller mængden af bobler i øl?
Spørgsmål -/-
Næste spørgsmål omFå dit resultat om -
World Beer Quiz
x/x
Se Beer Talks

Beer Talks - alt det, du sikkert ikke vidste om øl

Øl er meget mere end kolde Carlsberg med vennerne. Det er flere årtusinders historie, der har haft stor indflydelse på den måde vi lever i dag, oplever verden og selvfølgelig den måde, vi brygger øl på. Beer Talks er et lille udpluk af den øllets verdenshistorie sammensat af Bjarke Bundgaard, Carlsbergs egen ølekspert og -historiker.

Du kommer næsten hele verden rundt og med helt tilbage til den gang, da pyramiderne blev bygget og den måske første fyraftensbajer blev drukket. Du kan også opleve vikingernes julefester, tyskernes 500 år gamle øllov og de vildeste opfindelser, som øl har medvirket til.

Skål og god fornøjelse.

bjarke2.jpg

Tørstig efter mere viden om øl? Så se TV2 Fri ‘En Verden af øl’

Hvis du er så heldig, at du kan se TV2 Fri eller har TV2 Play, så kan du lige nu følge med i serien ”En Verden af øl”. Den dugfriske tv-serie i 5 afsnit handler netop om øl, øllets historie og ølkultur - fra nu og tilbage til den gang man byggede pyramiderne. De to værter tager dig med på rejse rundt i verden, og det er både underholdende og interessant.

 

Gå til TV 2 Fri

Ikon-02.jpg
}