hopleaf-new-dawn

Var øldrikning formålet med julen? Probably

Var det i virkeligheden vikingerne, der opfandt den traditionelle julefrokost med øl, fest og farver?
hopleaf-new-dawn

Kan man blive klogere af øl? Probably.

Tag med Beer Talks på en tidsrejse igennem øllets flere årtusinders historie, og bliv klogere på, hvordan øl blev en del af verdenshistorien. 

jc_final.png
Vis alle
World Beer Quiz

Tag den store ølquiz

Saml vennerne til en omgang Carlsberg og ølquiz

Nedtællingen er begyndt!

Klar, parat, start!

-
Asset 1
Asset 2
Asset 3
Asset 4
Asset 5
Asset 6
Asset 7
Asset 8
Asset 1
Asset 5
Øllet havde sin egen gudinde Ninkasi i det gamle Mesopotamien. Blev hun hyldet for lykke og indre glæde eller frugtbarhed?
En Carlsberg-pilsner består af kun fire ingredienser – hvilke? Udover vand, gær og humle er det så byg eller majs?
Carlsberg Laboratorium forsker bl.a. i gær og enzymer. Denne forskning har haft stor betydning for andet end øl – men hvad? Vaskepulver eller vejrudsigter?
Hvad kaldes første fase af brygprocessen, hvor den knuste malt blandes med lunkent vand? Kaldes det for mæskning eller maltning?
På FC Schalke 04’s stadion leveres øl til de ca. 100 barer og restauranter der findes i bygningen via en 5 km pipeline eller 5 km langt transportbånd?
Vikinger havde tradition for at drikke for julen eller påsken?
I hvilket land fejres øllets legalisering den 1. marts 1989 stadigt, Island eller Finland?
Cenosillicaphobia er angsten for et tomt ølglas, eller et tomt køleskab?
Præsterne i oldtidens Ægypten drak godt med øl. Men hvorfor? Var det for at beskytte sig mod myg eller for at blive beruset?
Englændere forbandede tidligere humle i øl. Var det fordi at man troede at humle var djævlens værk eller fordi andre var dygtigere til at bruge humle?
Spørgsmål -/-
Næste spørgsmål omFå dit resultat om -
World Beer Quiz
x/x
Se Beer Talks

Beer Talks - alt det, du sikkert ikke vidste om øl

Øl er meget mere end kolde Carlsberg med vennerne. Det er flere årtusinders historie, der har haft stor indflydelse på den måde vi lever i dag, oplever verden og selvfølgelig den måde, vi brygger øl på. Beer Talks er et lille udpluk af den øllets verdenshistorie sammensat af Bjarke Bundgaard, Carlsbergs egen ølekspert og -historiker.

Du kommer næsten hele verden rundt og med helt tilbage til den gang, da pyramiderne blev bygget og den måske første fyraftensbajer blev drukket. Du kan også opleve vikingernes julefester, tyskernes 500 år gamle øllov og de vildeste opfindelser, som øl har medvirket til.

Skål og god fornøjelse.

bjarke2.jpg

Tørstig efter mere viden om øl? Så se TV2 Fri ‘En Verden af øl’

Hvis du er så heldig, at du kan se TV2 Fri eller har TV2 Play, så kan du lige nu følge med i serien ”En Verden af øl”. Den dugfriske tv-serie i 5 afsnit handler netop om øl, øllets historie og ølkultur - fra nu og tilbage til den gang man byggede pyramiderne. De to værter tager dig med på rejse rundt i verden, og det er både underholdende og interessant.

 

Gå til TV 2 Fri

Ikon-02.jpg
}