hopleaf-new-dawn

Er gær magien bag brygning? Probably

Hvorfor er gær så underkendt, når gæren faktisk gør den helt store forskel - og hvor kommer gæren fra?
hopleaf-new-dawn

Kan man blive klogere af øl? Probably.

Tag med Beer Talks på en tidsrejse igennem øllets flere årtusinders historie, og bliv klogere på, hvordan øl blev en del af verdenshistorien. 

jc_final.png
Vis alle
World Beer Quiz

Tag den store ølquiz

Saml vennerne til en omgang Carlsberg og ølquiz

Nedtællingen er begyndt!

Klar, parat, start!

-
Asset 1
Asset 2
Asset 3
Asset 4
Asset 5
Asset 6
Asset 7
Asset 8
Asset 6
Asset 1
Øllet havde sin egen gudinde Ninkasi i det gamle Mesopotamien. Blev hun hyldet for lykke og indre glæde eller frugtbarhed?
Hvad kendetegner humle i ølbrygning? At der kun anvendes humle fra hunplanter eller at humlen skal være fra Tyskland?
Emil Chr. Hansen udviklede i 1883 en revolutionerende rendyrknings- metode af gær, hvilket betød: Brød hævede hurtigere eller øl fik en mere ensartet smag og kvalitet?
Hvad kaldes første fase af brygprocessen, hvor den knuste malt blandes med lunkent vand? Kaldes det for mæskning eller maltning?
På foranledning af den danske regering blev der i 1950 brygget en Carlsberg Special Brew til Winston Churchill eller Franklin Roosevelt?
Hvorfor var det almindeligt at brygge med humle i middelalderen? Humle gjorde øllet ekstra stærkt eller det forlængede øllets holdbarhed?
Hvorfor er det en dårlig idé at drikke en øl på Den internationale rumstation? Fordi alkoholeffekten vil være to gange større, eller fordi du risikerer at få mavepine?
Det første bevis på eksistensen af øl i Danmark findes i Egtvedfundet – men hvor langt går den tilbage? 1370 f.Kr. eller 500 f.kr.?
Middelalderens øl-brygning på klostre skete typisk for at gøre menigheden glade eller for at tjene penge?
I det gamle Egypten blev øl brygget på brød eller kameluld?
Spørgsmål -/-
Næste spørgsmål omFå dit resultat om -
World Beer Quiz
x/x
Se Beer Talks

Beer Talks - alt det, du sikkert ikke vidste om øl

Øl er meget mere end kolde Carlsberg med vennerne. Det er flere årtusinders historie, der har haft stor indflydelse på den måde vi lever i dag, oplever verden og selvfølgelig den måde, vi brygger øl på. Beer Talks er et lille udpluk af den øllets verdenshistorie sammensat af Bjarke Bundgaard, Carlsbergs egen ølekspert og -historiker.

Du kommer næsten hele verden rundt og med helt tilbage til den gang, da pyramiderne blev bygget og den måske første fyraftensbajer blev drukket. Du kan også opleve vikingernes julefester, tyskernes 500 år gamle øllov og de vildeste opfindelser, som øl har medvirket til.

Skål og god fornøjelse.

bjarke2.jpg

Tørstig efter mere viden om øl? Så se TV2 Fri ‘En Verden af øl’

Hvis du er så heldig, at du kan se TV2 Fri eller har TV2 Play, så kan du lige nu følge med i serien ”En Verden af øl”. Den dugfriske tv-serie i 5 afsnit handler netop om øl, øllets historie og ølkultur - fra nu og tilbage til den gang man byggede pyramiderne. De to værter tager dig med på rejse rundt i verden, og det er både underholdende og interessant.

 

Gå til TV 2 Fri

Ikon-02.jpg
}