hopleaf-new-dawn

Kan ølviden gøre din t-shirt ren? Probably

Hvem skulle have troet, at Carlsberg Laboratoriet har været med til at opdage de vildeste ting, bl.a. pH-skalaen?
hopleaf-new-dawn

Kan man blive klogere af øl? Probably.

Tag med Beer Talks på en tidsrejse igennem øllets flere årtusinders historie, og bliv klogere på, hvordan øl blev en del af verdenshistorien. 

jc_final.png
Vis alle
World Beer Quiz

Tag den store ølquiz

Saml vennerne til en omgang Carlsberg og ølquiz

Nedtællingen er begyndt!

Klar, parat, start!

-
Asset 1
Asset 2
Asset 3
Asset 4
Asset 5
Asset 6
Asset 7
Asset 8
Asset 3
Asset 6
Hvorfra fik man kornet til det ægyptiske øl? Blev det importeret fra Tyskland eller dyrket langs Nilens bredder?
En Carlsberg-pilsner består af kun fire ingredienser – hvilke? Udover vand, gær og humle er det så byg eller majs?
Carlsberg Laboratorium forsker bl.a. i gær og enzymer. Denne forskning har haft stor betydning for andet end øl – men hvad? Vaskepulver eller vejrudsigter?
Hvad kaldes første fase af brygprocessen, hvor den knuste malt blandes med lunkent vand? Kaldes det for mæskning eller maltning?
Hvad var det specielle ved lagerøllet, der dukkede op i Danmark i 1830’erne? Havde det en frisk syrlig eddikesmag eller en ren duft og balanceret smag?
Vikingerne drak øl til hverdag og fest, ja selv i døden. Var det fordi dræbte krigere blev begravet i en tønde øl, eller fordi de fik drikkehorn fulde af øl i Odins hal?
Hvorfor er det en dårlig idé at drikke en øl på Den internationale rumstation? Fordi alkoholeffekten vil være to gange større, eller fordi du risikerer at få mavepine?
Cenosillicaphobia er angsten for et tomt ølglas, eller et tomt køleskab?
Videnskaben om øl hedder på engelsk Zythology eller Beerology?
Blev vikingernes øl typisk brygget af de ældste mænd i landsbyen eller af kvinderne?
Spørgsmål -/-
Næste spørgsmål omFå dit resultat om -
World Beer Quiz
x/x
Se Beer Talks

Beer Talks - alt det, du sikkert ikke vidste om øl

Øl er meget mere end kolde Carlsberg med vennerne. Det er flere årtusinders historie, der har haft stor indflydelse på den måde vi lever i dag, oplever verden og selvfølgelig den måde, vi brygger øl på. Beer Talks er et lille udpluk af den øllets verdenshistorie sammensat af Bjarke Bundgaard, Carlsbergs egen ølekspert og -historiker.

Du kommer næsten hele verden rundt og med helt tilbage til den gang, da pyramiderne blev bygget og den måske første fyraftensbajer blev drukket. Du kan også opleve vikingernes julefester, tyskernes 500 år gamle øllov og de vildeste opfindelser, som øl har medvirket til.

Skål og god fornøjelse.

bjarke2.jpg

Tørstig efter mere viden om øl? Så se TV2 Fri ‘En Verden af øl’

Hvis du er så heldig, at du kan se TV2 Fri eller har TV2 Play, så kan du lige nu følge med i serien ”En Verden af øl”. Den dugfriske tv-serie i 5 afsnit handler netop om øl, øllets historie og ølkultur - fra nu og tilbage til den gang man byggede pyramiderne. De to værter tager dig med på rejse rundt i verden, og det er både underholdende og interessant.

 

Gå til TV 2 Fri

Ikon-02.jpg
}