Scroll for at se mere

Brygget på naturlige ingredienser siden 1847

Siden 1847 har Carlsberg haft et mål, nemlig at brygge alle tiders bedste øl med fire helt naturlige ingredienser; 100% malt, humle, gær og vand. Det kan lyde meget enkelt men det viste sig hurtigt, at det var det slet ikke. For naturen har det med at være lunefuld, så bygmalten var aldrig ens fra de forskellige marker og varierede fra sæson til sæson. Faktisk så brugte brygger J. C. Jacobsen mange år på at finde frem til den helt rigtige brygmetode. Og det store gennembrud var videnskaben, der blev vejen til at kunne brygge den bedste øl.

Ingen numre. Kun naturlige ingredienser.

Enkeltheden har været med til at gøre Carlsberg til en stor øl. For det kan virke utroligt, at en af verdens bedste øl er brygget på kun fire helt naturlige ingredienser; malt, humle, gær og vand. Men sådan er det, og sådan har det været det siden 1847. Ingen numre, bare gode råvarer og godt håndværk.

Ret syret at pH-skalaen er opfundet på Carlsberg.

I året 1909 opfandt professor S.P.L. Sørensen pH-skalaen på Carlsberg Laboratoriet. Skalaen var en genial måde at finde frem til øllens surhed, der igen var vigtig for den endelig smag og gærens reaktion i forhold til de naturlige enzymer. Med pH-skalaen kunne Carlsberg sikre en høj kvalitet af øl i hver eneste brygning. I dag bruges pH-skalaen over hele verden til både at teste vandet i swimmingpoolen til mad, medicin og meget andet.

Carlsbergs daglige kvindekamp.

Vidste du, at en Carlsberg udelukkende er brygget med humle fra hunplanten? Det gør øllens smag perfekt frisk og bitter. Et pudsigt faktum er, at hvis en hunhumle kommer i kontakt med bare en enkelt hanhumle, så mister de straks deres bitterhed og smag.

Små bobler gør Carlsberg til en stor øl.

Skummet siger næsten alt om en øl, for de små tætsiddende bobler i ølskummet afslører straks, at Carlsberg er brygget på 100% bygmalt uden nogle numre. Skummet holder længere og smager bedre. De små bobler i skummet består af proteinstoffer fra malten i kombination med humle, hvilket gør at skummet smager anderledes end resten af øllen. Et tip: Pas på med sulfo-rester i glas, da det er en rigtig skumdræber. Skyld evt. glasset i iskoldt vand inden du hælder øllen op.

Hemmeligheder er bedst, når de deles.

Da Carlsberg i 1883 fandt frem til en metode og gær, som forandrede hele ølbranchen for altid, valgte vi at dele metoden med alle andre bryggerier i hele verden – kvit og frit. For Carlsberg har siden vi blev grundlagt haft til formål at gøre øl og livet bedre for alle. Det kan lyde lidt stort, men sådan var J. C. Jacobsen. Han mente, at ting først får værdi, når vi deler det med hinanden. Så derfor gav Carlsberg straks opskriften videre til alle, for at fremme ølkvaliteten i hele verden.

Spar på vandet. Drik Carlsberg!

Carlsberg arbejder altid på at udvikle nye og bedre bygsorter, der kræver mindre vand – til glæde for miljøet. For faktum er, at Carlsberg er et verdens mest bæredygtige bryggerier. Og det er vi bl.a. fordi vi har Carlsberg Laboratoriet, der hjælper med at gøre en af verdens bedste øl mere miljøvenlig, så vi bl.a. kan finde frem til den byg-sort, der passer til de forskellige klimaer rundt omkring på kloden.